xfs
[Top] [All Lists]

Re: quota support for xfs

To: "Christopher \"C.J.\" Keist" <cjay@xxxxxxxxxxxxxxxxxx>
Subject: Re: quota support for xfs
From: <marchuk@xxxxxxxxxxxxxxxxx>
Date: Thu, 7 Jun 2001 11:00:30 -0700 (PDT)
Cc: linux-xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <Pine.GSO.4.10.10106071139110.12760-100000@trunks>
Sender: owner-linux-xfs@xxxxxxxxxxx
Make sure you have xfs quota in kernel.  Next get the latest patch/cvs
from xfs.  xfs 1.0 has problems with quota.

*****************************
Walter Marchuk
Senior Computer Specialist
University of Washington
Electrical Engineering
Room: 307g
206-221-5421
marchuk@xxxxxxxxxxxxxxxxx
*****************************

On Thu, 7 Jun 2001, Christopher "C.J." Keist wrote:

> Hello,
>     I have installed RH7.1 using SGI installer CD.  I have compiled the
> kernel to support RAID with Linear support, xfs , quota and xfs quota
> support.  I then created a file system appending three disks together, the
> raidtab file follows:
> 
> raiddev /dev/md0
>     raid-level            linear
>     nr-raid-disks         3
>     persistent-superblock 1
>     chunk-size            4
>     device                /dev/sdb1
>     raid-disk             0
>     device                /dev/sdc1
>     raid-disk             1
>     device                /dev/sdd1
>     raid-disk             2
> 
> 
> I was able to create the xfs file system with no problems.  I'm now trying
> to get user quota to work, but having no luck.  Here is how the file sytem
> is being mounted in the fstab file:
> 
> /dev/md0                /test                   xfs     rw,usrquota     1
> 1
> 
> I have tried just quota,userquota and usrquota for the mount options, all
> seem to work with no errors in mounting, but all behave the same in that
> quotas don't work.  When I try repquota -v /test I get the following:
> 
> repquota: Not all specified mountpoints are using quota.
> 
> mount command shows the following:
> 
> [root@strife /etc]# mount
> /dev/sda1 on / type ext2 (rw)
> none on /proc type proc (rw)
> none on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
> /dev/md0 on /test type xfs (rw,usrquota)
> 
> setquota does the following:
> 
> [root@strife /etc]# setquota jeremy 50000 55000 5000 5100 /test
> setquota: Not all specified mountpoints are using quota.
> 
> I have also downloaded and compiled/install quota-tools-3.01-pre6, still
> no luck.  Doing strings on the quota commands do show that xfs support is
> there:
> 
> [root@strife quota]# strings /usr/sbin/setquota | egrep xfs
>   xfs - XFS quota format
> /proc/fs/xfs/stat
> 
> Is all this just telling me that quota support for XFS filesystem on a md
> raid device is not supported?
> 
> 
> C. J. Keist                     Email: cjay@xxxxxxxxxxxxxxxxxx
> UNIX/Network Manager            Phone: 970-491-0630
> Engineering Network Services    Fax:   970-491-2465
> College of Engineering, CSU
> Ft. Collins, CO 80523-1301
> 


<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>