xfs
[Top] [All Lists]

xfs fails as / with Debian GNU/Linux 2.4.18-smp - 2nd post

To: linux-xfs@xxxxxxxxxxx
Subject: xfs fails as / with Debian GNU/Linux 2.4.18-smp - 2nd post
From: "Lucien Meyers" <lucien.meyers@xxxxxxxxxxxxx>
Date: Tue, 14 Jan 2003 15:58:31 +0100
Sender: linux-xfs-bounce@xxxxxxxxxxx
Hi! Here was the last post 10 days ago. Suggestions welcome.

|--------------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                                                               
                   |
|   Seth Mos <knuffie <at> xs4all.nl> writes:                                   
                   |
|                                                                               
                   |
|   > At 22:24 1-1-2003 +0100, A. Lucien Meyers wrote:                          
                   |
|   > >Followed all your suggestions but, alas, exactly the same result.        
                   |
|   > >Here is some of the relevant output during the boot process which        
                   |
|   > >results in having to press the reset button:                             
                   |
|   > >                                                                         
                   |
|   > >FAT: bogus logical sector size 0                                         
                   |
|   > >FAT: bogus logical sector size 0                                         
                   |
|   > >invalid operand: 0000                                                    
                   |
|   > >CPU:                                                                     
                   |
|   > >EIP:                                                                     
                   |
|   > >EFLAGS:                                                                  
                   |
|   > >Process swapper                                                          
                   |
|   > >Call trace:                                                              
                   |
|   > >Code:                                                                    
                   |
|   > ><0> Kernel panic: Attempted to kill init!                                
                   |
|   >                                                                           
                   |
|   > Did you try to use high optimizations  for the compile?                   
                   |
|                                                                               
                   |
|   Just standard setting, O2.  Do you suggest reducing this to 1 or 0?         
                   |
|                                                                               
                   |
|   > Or did you compile a i586 kernel on a AMD K6 machine (which often fails). 
                   |
|                                                                               
                   |
|   No.  Compiled a 686 smp kernel.  Have 2 Pentium Pro processors.             
                   |
|                                                                               
                   |
|   > I suspect that either the following might be a problem:                   
                   |
|   > - Buggy compiler (what are you using)                                     
                   |
|                                                                               
                   |
|   Used gcc 2.95.  Is 3.2 required?                                            
                   |
|                                                                               
                   |
|   > - Compiling for the wrong architecture (what are you compiling for)       
                   |
|                                                                               
                   |
|   What would you suggest? i386?                                               
                   |
|                                                                               
                   |
|   > - Hardware problem (Failing fan, memory).                                 
                   |
|                                                                               
                   |
|   Probably not, as the SuSE distrib boots from an xfs partition perfectly     
                   |
|   on another disk in the same system.                                         
                   |
|                                                                               
                   |
|   Lucien                                                                      
                   |
|                                                                               
                   |
|                                                                               
                   |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------|






<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>