xfs
[Top] [All Lists]

Re: fs corruption not detected by xfs_check or _repair

To: Marco Maisenhelder <marco@xxxxxxxxxx>
Subject: Re: fs corruption not detected by xfs_check or _repair
From: Dave Chinner <david@xxxxxxxxxxxxx>
Date: Sat, 14 Aug 2010 09:05:25 +1000
Cc: xfs@xxxxxxxxxxx
In-reply-to: <4C656149.6050604@xxxxxxxxxx>
References: <4C656149.6050604@xxxxxxxxxx>
User-agent: Mutt/1.5.20 (2009-06-14)
On Fri, Aug 13, 2010 at 05:14:17PM +0200, Marco Maisenhelder wrote:
> Hi list,
> 
> I have a little bit of a problem after a catastrophic hardware
> failure (power supply went up in smoke and took half of my server
> with it - luckily only one of my raid5 disks though). My xfs data
> partition on my raid has some severe corruption that prevents me
> from accessing some files and directories on the partition. This is
> how the problem manifests itself:
> 
> *marco:/etc# ls -lrt /store/xfs_corruption/x/
> ls: cannot access /store/xfs_corruption/x/db.backup2: Invalid argument
> ls: cannot access /store/xfs_corruption/x/db.backup1: Invalid argument
> total 0
> ?????????? ? ? ? ?                ? db.backup2
> ?????????? ? ? ? ?                ? db.backup1

What operation is returning EINVAL? strace should tell you that.

> *marco:/etc# xfs_info /store/
> meta-data=/dev/mapper/vgraid-rstore isize=256    agcount=48,
> agsize=11443904 blks
>          =                       sectsz=512   attr=2
> data     =                       bsize=4096   blocks=549307392, imaxpct=25
>          =                       sunit=64     swidth=192 blks
> naming   =version 2              bsize=4096
> log      =internal               bsize=4096   blocks=32768, version=2
>          =                       sectsz=512   sunit=64 blks, lazy-count=1
> realtime =none                   extsz=4096   blocks=0, rtextents=0
> 
> There's nothing in any of the system logs that would hint to the
> filesystem being corrupt.

>From the xfs_db output, all the directories look valid, so I'm not
sure what is causing the problem, yet.  What kernel version and
xfs_repair version are you running?

Cheers,

Dave.
-- 
Dave Chinner
david@xxxxxxxxxxxxx

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>